X-erfit Sverige | FAQ
X-ERFIT er en serie med hjemmetreningsprodukter i høy kvalitet som er bygget for deg som ønsker å trene hjemme. I X-ERFIT-serien finner du alt fra trimsykler, tredemøller, pressbenker, fitnessballer, vektskiver, o.s.v
trimsykler, tredemøller, pressbenker, fitnessballer, vektskiver, treningsutstyr, xxl, ellipsemaskiner, spinningsykler, multigym
16663
page,page-id-16663,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

FAQ

Ofta ställda frågor om X-erfit-produkterna

 

 

Var hittar jag modell-/serienumret för min produkt?

Alla produkter är märkta med modell och serienummer. Detta är som regel placerat i underkanten av ramen eller på ett av benen till produkten.

 

 

Varför visar displayen bara nollor?

Om displayen inte registrerar fart, tid, avstånd osv. bör sensorn och magneten kontrolleras. Magneten bör gå förbi sensorn så nära som möjligt när pedalerna trampas runt. Kontrollera också att ledningarna är kopplade som de ska och inte är skadade.

 

Varför får jag felaktiga mätvärden av pulsen?

Pulsavkännarna på dessa produkter är inte mätinstrument utan mer indikatorer på vad din puls ligger på när du tränar. De är endast avsedda att bistå dig med din träning och resultaten varierar beroende på t.ex. blodtryck och pulsstyrka, grepp och fuktighet.

 

Oljud/vibrationer från bromsklossar på spinningcyklar

Håll alltid svänghjulet rent. Om det lägger sig fett eller mycket damm på svänghjulet kan det leda till vibrationer och oljud från bromsklossarna. Ta bort beläggning från bromsklossarna med fint sandpapper eller liknande. Spänn åt skruvar, muttrar etc. på bromssystemet och se till att bromsklossarna går jämnt med svänghjulet.

Använd alltid torkduk när du tränar och torka av apparaten efter användning. Bromsklossarna kan bli tröga om de drar till sig mycket svett.

 

Kan jag beställa delar til min produkt?

 

Du kan skicka oss ett e-postmeddelande eller vända dig till XXL. Vi har delar till de flesta produkter, men reserverar oss för att enskilda delar inte finns på lager eller är ur produktion.

 

 

Vad är magnetiskt motstånd?

Motståndshjulet som sitter inne i apparaten har ett fäste bestående av magneter monterade antingen utanpå eller inuti motståndshjulet. När motståndet justeras lättare rör sig magnetfästet längre bort från hjulet, när det justeras tyngre rör sig magnetfästet närmare hjulet.